Odpovedět na příspěvek

Název: Re: coeliac - autor: Marek Ze dne: 27.10.2004
Ahoj, bezlepkové a zároveň bezmléčné potraviny je docela velké omezení, ale dá se to zvládnout. Je to vlastně tzv. GFCF dieta (gluten free casein free). Já jsem po zkušenostech nakonec od kupování polotovarů ustoupil, člověk nikdy neví, co tam všechno může být a snadno se to přehlédne, nehledě na všudypřítomná éčka a konzervanty. Taky většina bezlepkové stravy je nevhodná, protože je v ní hodně mléka a navíc hodně sóji. Sója je sice teoreticky v pořádku, ale ve skutečnosti je víc jak polovina lidí alergických na mléko zároveň alergická i na sóju. No a bohužel je to i můj případ. Příčina je asi hlavně v tom, že obě bílkoviny jsou si dost podobné a tělo si je snadno "splete". Navíc u nás nejsme ještě na sóju tak zvyklí jako třeba v Asii, kde už je po staletí běžnou součástí jídelníčku. Takže se většinou snažím jíst jednoduše, a připravuju si jídla z jednoduchých surovin. Velkou část toho co jím tvoří rýže, k tomu různé směsi ze zeleniny, maso, vařené brambory, bezlepkové těstoviny a knedlíky, rýžové nudle a tak, rychlé jídlo si buď dám Racio chlebíčky - rýžové nebo kukuřičné, nebo si dělám kaši - rýžovou, kukuřičnou, pohankovou, někdy si vyrobím buchtu (z mouky Unimix - tam není sója) atd.
Jako jediné řešení do školy mi připadá všechno nabalit s sebou, aby to kuchařky ohřály. Já když někam jedu, taky si většinou vozím jídlo s sebou.
S tím kozím mlékem bych si nebyl jistej, co jsem se dočetl, většina těch co nesnáší kravské mléko si rychle vytvoří protilátky i na kozí. Dočetl jsem se že se to dá řešit rotační dietou, čtyři dny kozí, čtyři dny ovčí, čtyři dny velbloudí, čtyři dny koňské... Ale to nebylo v Čechách a i tak dost pochybuju že to doopravdy funguje. Já jsem kozí mléko nezkoušel, takže nevím, ale po pravdě řečeno se mi do toho ani nechce. Třeba by mi nevadilo :-)


Jméno:
E-mail:
Název:
Text:
Kotrolní kód:
5 KJ  9  J  9


Opište prosím kontrolní kód v červeném rámečku (velkými písmeny !!!). Omlouváme se, ale jde o opatření proti spammu. Děkujeme za pochopení.

 



FORPSI - webhosting, serverhosting, domény
         potravinová alergie server o potravinové alergii a intoleranci                   potravinová alergie
Kontakt  Partneři serveru          Tisk   





Hledám práci.cz
široká nabídka zaměstnání
Volná místa, práce, zaměstnání a brigáda pro Vás
wwww.hledampraci.cz


IT/telekomunikace
Volná místa telekomunikace, informační technologie

administrativa
Zaměstnání v oboru administrativa (asistent, asistentka, recepční atd.

personalistika
Personalistika a řízení lidských zdrojů - volná místa

finance
Finanční, účetní a ekonomické pozice

management
Management, nabídka manažerských příležitostí

provoz/výroba
Výroba, kvalita, provoz a obdobné pracovní pozice

logistika/doprava
Pracovní pozice logistika, doprava

obchod/nákup/marketing
Zaměstnání obchod, prodej, marketing, nákup